ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ.του συλλόγου Ανασφάλιστων-Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Ο Σύλλογος μας , από της ιδρύσεως του μέχρι σήμερα , αγωνίζεται για την επιβίωση των μελών του , για όλους εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και έχουν οφειλές παλαιότερες και νέες , διατηρώντας ακόμη , ή έχοντας κλείσεις τις επιχειρήσεις τους.

Ο σύλλογος μας στο πλαίσιο της λειτουργίας του, μεταξύ άλλων ενεργειών, ενημερώνει και τα μέλη του , παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες , νομικές κ.α., από συνεργαζόμενους , κατά καιρούς , δικηγόρους, επίσης, προχωράει και σε ολοκληρωμένες νομικές ενέργειες , με την κατάθεση δικογράφων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Δυστυχώς, όπως πολλοί γνωρίζετε, η προσπάθεια μας να κατατεθεί ομαδική προσφυγή, την οποία είχε αναλάβει ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ελευθέριος Στεργίου απέτυχε παταγωδώς λόγω ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν αποκλειστικά το πρόσωπο του ως άνω δικηγόρου αυτού.

Ο συγκεκριμένος αφού καθυστέρησε την κατάθεση των δικογράφων για χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών και ενώ του προσκομίστηκαν από τα μέλη μας τα απαιτούμενα έγγραφα καθώς και προκαταβολές χρημάτων , χωρίς καμία εξήγηση δεν κατέθεσε κανένα δικόγραφο και μέχρι σήμερα , παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας , δεν έχει επιστρέψει έγγραφα και χρηματικά ποσά, έχει δε, κλείσει το γραφείο του και δεν μπορεί κανένας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί.

Ο Σύλλογος μας , αποσκοπώντας στην προστασία των μελών του έχει αρχίσει τις νομικές ενέργειες εναντίον του, έχει κοινοποιήσει εξώδικη όχληση με την οποία αιτείται την επιστροφή των χρηματικών ποσών και των εγγράφων, έχει ξεκινήσει διαδικασία καταγγελίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και εντός του μήνα θα κατατεθεί εναντίον του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έγκληση για απιστία, υπεξαίρεση και απάτη. Ως προς την διαδικασία της ομαδικής νομικής ενέργειας η δικηγόρος του Συλλόγου κ. Αικατερίνη Χατζηπέτρου θα αναλάβει να καταθέσει ομαδική αγωγή που θα αφορά την διαγραφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης . Το κόστος για τον κάθε συμμετέχοντα θα είναι 100 Ε .

Για τα μέλη μας που είχαν συμμετάσχει στην ατελέσφορη ομαδική προσφυγή και έχουν ήδη πληρώσει , θα συμμετάσχουν στην ομαδική αγωγή χωρίς να καταβάλλουν επιπλέον ποσό μέχρι συμπληρώσεως του ποσού των 100 Ε (εάν κάποιος είχε πληρώσει στον κ. Στεργίου 100 Ε ή παραπάνω ποσό δεν θα ξαναπληρώσει, εάν είχε καταβάλλει 50 Ε θα πληρώσει άλλα 50 Ε ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των 100Ε και θα συμμετάσχει στην αγωγή).

Η ομαδική αγωγή θα κατατεθεί , εφόσον συμπληρωθούν τουλάχιστον 40 μέλη, τόσοι είχαν συμμετάσχει περίπου και στην ομαδική προσφυγή . Είναι πολύ σημαντικό να πιέσουμε όλοι και με τον δικαστικό αυτό τρόπο ώστε να διαγραφούν οι παράνομες χρεώσεις που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , που δεν μας χορηγήθηκε καθώς και οι τόκοι και οι προσαυξήσεις που αφορούν την δαπάνη αυτή.

Η δικηγόρος του Συλλόγου Αικατερίνη Χατζηπέτρου θα παρευρίσκεταικάθε Τετάρτη ώρες 11πμ έως 13:00 στα γραφεία του Συλλόγου μας για οποιεσδήποτε περαιτέρω νομικές πληροφορίες και συμβουλές.

Από το Δ.Σ. για τα μέλη του συλλόγου ανασφάλιστων-ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

2018  Anasfalistoi   globbers joomla templates