Ο ΟΑΕΕ θα διαγράψει απαιτήσεις από διπλή-παράλληλη ασφάλιση

 

 

Με νομοθετική διάταξη που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, θα δοθεί δυνατότητα διαγραφής απαιτήσεων του πρώην ΟΑΕΕ και άλλων Ταμείων από ασφαλισμένους που είχαν παράλληλη ασφάλιση - ως μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες με "μπλοκάκια"

Οπως είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, με την
πρωτοβουλία αυτή θα αρθεί μια τεράστια αδικία, καθώς πολλοί  βρέθηκαν υποχρεωμένοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά εξαιτίας ασαφειών αλλά και επειδή οι διοικήσεις του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΤΕΒΕ δεν είχαν φροντίσει να τους ενημερώσουν.

Με τη νομοθετική διάταξη που θα προωθηθεί  προς ψήφιση στη Βουλή, «θα δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να διαγράψουν οφειλές τις οποές αδικαιολόγητα έχουν χρεωθεί», σημείωσε ο υφυπουργός, φέροντας ως παράδειγμα τέτοιων αμφισβητούμενων χρεών τις οφειλές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ.

Οπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία  δείχνει ότι λόγω της καλής δημοσιονομικής πορείας της χώρας η κυβέρνηση αποκτά πεδίο ελευθερίας για να δίνει λύσεις οι οποίες παλαιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να εγκριθούν από την τρόικα.

Ενα σημαντικό βήμα ήταν αποδέσμευση της επαγγελματικής ιδιότητας από την υποχρέωση ασφάλισης. «Με τη διάταξη αυτή απαλλάξαμε από βάρη τους επιστήμονες, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές ακόμη κι αν δεν είχαν  έσοδα, μόνο και μόνο επειδή είχαν επαγγελματική ιδιότητα. Υπήρχαν χιλιάδες οφειλέτες τους οποίους κυνηγάει το σύστημα...», ανέφερε σχετικά.

Πηγή : sofokleousin.gr/

2018  Anasfalistoi   globbers joomla templates