ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καταγγελία Γ. Ανδριανού: Τα ΕΛΤΑ δεν αποδίδουν το εργόσημο στον ΕΦΚΑ

  • ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΗΜΑ ΤΟΥ 2017 - 2018 
  • ΤΑ ΕΛΤΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ 
  • ΚΑΙ Ο ΕΦΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ 

Μετά το σκάνδαλο με την μη απόδοση των χρημάτων που εισπράτουν για λογαριασμό της ΔΕΗ, ο Γιάννης Ανδριανός καταγγέλλει ότι τα ΕΛΤΑ υπέπεσαν στο ίδιο παράπτωμα αναφορικά με το εργόσημο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ από τον ΕΛΤΑ τα εργόσημα για τουλάχιστον τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι. « Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός», καταγγέλλει ο κ. Ανδριανός. 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά με θέμα τις καταγγελίες από εργάτες γης στην Αργολίδα για τη μη καταβολή από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ των παρακρατήσεων από εργόσημα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από εργάτες γης στην Αργολίδα που αγοράζουν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, τα ποσά που προκύπτουν από το ποσοστό που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ και αντιστοιχεί στην ασφάλισή τους δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι.

 

Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός.

Δεδομένου του ότι αφενός οι εργάτες γης σήμερα παρουσιάζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν παρακρατηθεί τα σχετικά ποσά, και αφετέρου καλούνται να υποστούν οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να ασφαλιστούν ενώ έχουν πληρώσει ποσά μέσω των εργοσήμων, την ώρα που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η άμεση πίστωση των ως άνω παρακρατηθέντων ποσών από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ από τα εργόσημα εργατών γης».

https://www.liberal.gr/arthro/218091/politiki/2018/kataggelia-g-andrianou-ta-elta-den-apodidoun-to-ergosimo-ston-efka.html

 
 
 
2019  Anasfalistoi   globbers joomla templates